کوفته تبریزی

 

دوستهای خوبم خواستم ازتون تشکرکنم که بانظراتتون وباعکسهاتون من رو دربهتر کردن وبلاگم کمک میکنین

عکسهای غذایی شمارودرتصاویرآشپزی شماقراردادم وقبلاازهمه دوستها هم تشکرمیکنمقلبخجالت

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

 

توسایت های مختلف ودرمجله های مختلف تعریفهای متعددی ازکوفته تبریزی ارایه شده که همه اونهاخوشمزه هستن ولی باکوفته ای که مامیپزیم فرق میکنه

من خودم سالی دوباراین کوفته رومیپزم ماجوونها نمیدونم برامون سخت میشه

قدیمی هاداخل کوفته تبریزی مرغ درسته میزاشتن ولی این کارها به تاریخ سپرده شده حالاجای مرغ روپیازوانواع مغزها وتخم مرغ گرفته

قدیمی ها به علت نبودامکانات گوشت رومیکوبیدن وبعدش کوفته درست میکردن که دوروزوقت میخواست

 

موادلازم:

گوشت:۵٠٠ گرم

 

لپه:١٢۵ گرم

برنج :نصف پیمانه

آردنخودچی:نصف پیمانه

تخم مرغ :١ عدد

مرزه خشک :دوقاشق غذاخوری

اگه تره هم داشته باشین دوقاشق غذاخوری

نمک وفلفل وزردچوبه وپودرگل محمدی وزعفران ودارچین به مقدارلازم(من ازهرکدوم یک قاشق چایخوری ریختم)

 

موادلازم برای داخل کوفته:

پیازسرخ کرده(طرزسرخ کردن پیاز اینجالطفاکلیک کنین)

زرشک

آلوچه

گردو(که من نداشتم نریختم)

تخم مرغ:دوعدد

 

 

موادلازم برای سس کوفته:

پیازخردشده:٢ عدد

رب گوجه:٢ قاشق غذاخوری

آب :۴ لیوان

نمک وزعفران به میزان لازم

 

طرزتهیه:

اول لپه روکامل میپزیم ومیذاریم توصافی که کامل کامل آبش بره

 

 

برنج روهم باکمی نمک وزعفران میزاریم بپزه مثل کته ولی کمی آبش روزیادمیریزیم

بعدمیاییم لپه وگوشت روباهم میریزیم توی دستگاه ١٢٣ تاکامل به خوردهم بره

هرچقدراین دومخلوط به خوردهم دیگه برن کوفته شماوانمیره

بعدتمام مواد(مخلوط لپه وگوشت ومرزه وتخم مرغ وادویه جات وبرنج وآردنخودچی)راداخل یه ظرف میریزیم وکامل موادروباهم ورز میدیم اونقدرورزمیدیم تا ازظرف جدابشه وبه ظرف نچسبه

 

 

ازاین مواد٣تاکوفته به دست میاد

این موادروبه ۶ قسمت تقسیم کنین ویکی ازاین شش قسمت روبردارین توی دستتون گردبکنین مثل کوفته بعدش وسطش روکمی بادست گودکنین وازموادداخلی توش بذارین ودوباره ازاون شش قسمتی که جداکرده بودین یه قسمت بردارین وروی موادداخلی کوفته روپرکنین

همین طوری ادامه بدین تااینکه سه تاکوفته شمادرست بشه

بعددرروغن داغ باحرارت کم سرخش بکنین موقع سرخ کردن با قاشق کوفته روصاف کنین تابتونین هردوطرفش روسرخ کنین

 

 

دراین فاصله ای که کوفته ها سرخ میشن میتونین سسش روآماده بکنین

پیازهاروکه خردمیکنین کمی تفتشون میدین وقتی که رنگشون طلایی شدبهش رب رواضافه میکنین وکمی هم تفتی میدین وبعدبهش کمی نمک وزعفرون هم میریزین

بعدآبش رومیریزیم میزاریم بجوشه وقتی جوشید حرارتش روکم میکنیم وکوفته های سرخ شده روتوش میاندازیم

 

 

حدود یک ربع اول درظرف رونمیزاریم ولی بعدازیه ربع درظرف رومیزاریم

بعدهرچندیه بارمیاییم ازسس کوفته باقاشق روی کوفته ها میریزیم

تقریباحدودیه ساعت ونیم دیگه کوفته هاتون آماده هستش

معمولا کوفته وسسش روجداجداسرومیکنن وباسنگگ تازه وسبزی تازه میل میکنن

نوش جان

 

 

 

 

لطفا عکسها تون روبرام بفرستین تادروبلاگ بانام خودتون نمایش داده بشه

 

/ 32 نظر / 19 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ریحانه

به به عالیه خسته نباشی وفا جان من شما را لینک کردم. موفق و پیروز باشی.

شهرزاد

سلام عزیزم ممنون از دستورات آشپزی خوبت من واقعا عاشق آشپزی هستم اتفاقا دسر تیرامیسو درست کردم مهمان هم داشتیم و با اینکه اولین بارم هم بود هیچیش نموند همه خوششون اومد ازت ممنونم وفا جونم عکسشو میذارم تو بلاگم خواستی بیا بردار [گل]

خانه همدلی

دستت درد نکنه وفا جون حتما"خوشمزه میشه[خوشمزه] [دست]

شيدا

سلام وفا جون خوبي؟ شما تبريزي هستيد؟ چقدر كوفته هاي بزرگ و توپري درست ميكنيد مرسي كه آموزش دادي

*کباب ترش*

سلام وفا جون . اون قسمت تقسيم بندي ها رو خوب متوجه نشدم . عكسها هم برام باز نميشه كه بفهمم . وقتي به شش قسمت تقسيم كرديم فقط سه تا كوفته بدست مياد . يعني براي هر كوفته دو تا از اون شش تا قسمت استفاده ميشه ؟ يعني يك دور يك قسمت رو از موادمياني پر ميكنيم بعد كه گوله كرديم يك قسمت ديگه رو روش مي پيچيم تا خوب محك كاري بشه ؟ بعد اين سه تا كوفته واسه چند نفر كافيه ؟ شوهرم ميگه هر يكي اش دو نفر رو سير ميكنه و خيلي سنگينه . درسته ؟ بعد ما كه دو نفريم چيكار كنم ميشه مواد اوليه رو تقسيم بر دو كنم ؟ اشكالي نداره ؟ سوالاتمو بپرسم تا موقع دست كردنش مشكلي نداشته باشم . كي بشه من درستش كنم . ميگما پس اين آذر خانوم كارش درست بوده مرغ گذاشنه وسط كوفته . ما اولش مسخره اش كرديم [زبان]ولي حقش بود چهارم بشه با اون كوفته درست كردنش .آبروي هرچي كوفته و تبريزي رو برد [خنده]

الی گولو

به به عزیزم منو به فکر انداختی درست کنم منم درست میکنم اما یک کم فرق داره با مال تو یعنی من سرخش نمیکنم و تو تنظیف میپیچم و بزرگتره. من عاشق سسش هستم یعنی کوفته تبریزی یک طرف اون سس خوشمزش یک طرف. دستت درد نکنه عزیزم

خیلی خوب اموزش می دین نقش تصاویرتون هم خیلی مهمه در واقع علی بود سرخ کرده کوفته خیلی خوشمزه تره ولی من تو کوفته نه برنج ونه ارد نخودد می ریزم فقط مرزه می ریزم امتحان کنی می بینی خوشمزه تر میشه توش تخم مرغ هم نمی شکنم

سحر

خیلی خوب بود عزیزم. ممنون. [ماچ]

ندا

واقعا" از توضیحات بسیار کامل شما تشکر میکنم. همه دستورات و عکسها واضح است . مخصوصا اینکه عکسها از جای دیگر کپی نشده و کاملا با دستورات همخوانی دارد. با تشکر فراوان

معصومه

سلام خسته نباشین ما تبریزیها به کوفته ریحان خشگ هم میزنیم