من دارم تمام نکاتی که درموردژله به کارمیبرم روبراتون میذارم انشاالله که براتون مفیدباشه

 

 

 


پودرژلاتین

یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین =10 گرم = ۳ ورق ژلاتین
یک ق چ سر پر پودر ژلاتین  = 3 تا 4 گرم پودر ژلاتین =  1 ورق ژلاتین

برای برگرداندن ژله یا دسرهای ژلاتینه در ظرف سرو:

کافیست ظرفی بزرگتر  را از آب داغ یا آب گرم پر کنید تا حدی که اگر ظرف ژله را توی آن بگذارید 
 سپس ظرف ژله را درون آن قرار داده و برای حالت اول 3 ثانیه و حالت دوم 30 ثانیه در آن بگذارید
 (ممکن است برای قالب های متفاوت این زمان کم و زیاد شود مثلا برای قالب فلزی این زمان خیلی کمتر خواهد بود اما پیرکس نه یا مثلا ظرف سیلیکونی اکثرا بدون آب گرم هم از ژله جدا خواهد شد! (اگر برای بار اول اینکار را میکنید از آب گرم استفاده کنید)
تست کردن آن هم اینست که ظرف را که تکان میدهید دیواره ها جدا شده اگر بیشتر بگذارید آب میشود مراقب باشید.

برگردوندن ژله از قالب سیلیکونی از بقیه ی قالب ها راحت تره و بدون استفاده از چاقو جدا میشه برای تهش کافیه یا؛
1.یکی از روشهای گفته شده ی بالا رو استفاده کنی زمانش زیادنباشه که ژله شما آب بشه
2. استفاده از سشوار یا بخار شو! کافیه یه مقدار پشتش رو گرم کنی بدون کنده شدن جدا میشه،یا یه دستمال رو زیر شیر آب داغ (داغ،نه گرم) بگیری و پشت قالبو ماساژ بدی.

تفاوت پودر ژله و ورق ژلاتین:
دسرها یا کرم هایی که با ورق ژلاتین تهیه می شوند شفاف تر و براق تر هستند.

روش استفاده از پودر ژلاتین :
در یک کاسه ی مناسب و خشک باید مقداری پودر ژلاتین بپاشید و بعد کمی آب سرد روی آن بریزید مجداد کمی پودر ژلاتین بپاشید و آب سرد بریزید. اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله می شود. پس از آن که آب و پودر ژلاتین را روی هم ریختید آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا اسفنجی شود و توجه کنید که لایه آخر پودر ژلاتین باشد. بعد از اینکه ژلاتین اسفنجی شد یک ظرف را به ارتفاع 4 سانتی متر از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید و ظرف ژلاتین را داخل آب قراردهید و اجازه دهید ژلاتین رقیق شود در آخر آن را هم بزنید تا یک دست شود.

روش دیگر برای رقیق کردن ژلاتین این است که هر قاشق چای خوری پودر ژلاتین را با یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کرده و آب را روی آنها بریزید و مواد را هم بزنید و مانند روش قبلی آن را در ظرف آب قرار دهید تا رقیق شود. در این روش شکر اجازه نمی دهد پودر ژله گلوله گلوله شود.

یک فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین:
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین + یک قاشق چایخوری شکر + یک هشتم پیمانه آب سرد
یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین + یک قاشق سوپخوری شکر + یک چهارم پیمانه آب سرد.

روش استفاده از ورق ژلاتین:
یک ظرف آب سرد را آماده کنید و ورق های ژلاتین را داخل آب سرد خیس کنید تا حجم آن بیش تر و ورق ها نرم شوند. سپس با دست ورقه های ژلاتین را از آب خارج کرده و با دو دست فشار دهید تا آب آن گرفته شود. مراقب باشید، ورقه های ژلاتین بیش از حد در آب نماند چون در آب حل می شود. پس از این که ورقه ها را فشار دادید و آب آن را گرفتید به دو روش می توانید از آن در ژله ها و کرم ها استفاده کنید.
اگر مایه گرم داشتیم مستقیما ورقه ها را داخل مایه گرم ریخته و هم بزنید و اگر مایه سرد بود روی ورقه ها کمی آب بریزید تا روی ورقه ها را بپوشاند سپس این کاسه را روی حرارت بن ماری قرار دهید تا ورق ژلاتین رقیق شود.
ژلاتین در دمای 20 درجه ی سانتی گراد می بندد. پس دقت کنید وقتی پودر ژله ی رقیق شده را داخل کرم یا دسر می ریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.